„Ąžuoliukų“ grupės savireguliacijos ir savikontrolės projektas „Man džiugu, nes aš galiu…“

„Ąžuoliukų“ grupės vaikai kartu su grupės auklėtojomis lapkričio 23 – 27 dienomis vykdė grupinį savireguliacijos ir savikontrolės projektą „Man džiugu, nes aš galiu…“. Projektas pasirinktas tikslingai, nes pastebėta, jog vaikams dar sunku atpažinti ir įvardinti savo emocijas, tinkamais būdais išreikšti savo susierzinimą, išlaukti savo eilės, priimti pralaimėjimą, tartis.

Projekto metu vaikai kiekvieną rytą atėję į grupę prisegdavo savo vardo segtuką prie jo nuotaiką atitinkančio simbolio. Argumentuodavo savo apsisprendimą, ieškodavo įvairių būdų liūdnai, piktai ar suirzusiai savijautai pagerinti. Pirštukinių lėlių dėka vaikai sužinojo, jog visus aplanko įvairios emocijos. Pabandė kiekvienai emocijai priskirti tam tikras spalvas: juodą –  pykčiui, geltoną – džiaugsmui, raudoną – meilei, žalią –  ramumui, oranžinę – išgasčiui. Klausydamiesi ramios muzikos vaikai spalvų pagalba kūrė savo jausmų paveikslus. Pagrindines emocijas įtvirtino žaisdami žaidimą ,,Nuotaikų žvejyba“ bei poromis dėliodami skirtingų jausmų dėliones.

Statydami keturaukštį garažą iš kartono ir kaladėlių, vaikai dirbo komandomis. Taip mokėsi tartis, nešaukti, nekaltinti vienas kito, ieškoti geriausio sprendimo ir svarbiausia nesusipykti, garažui sugriuvus. Vaikai žiūrėjo filmuką ,,Meškiukas peštukas”, įvardino personažų emocijas bei veiksmus. Diskutavo, kodėl reikia turėti draugų, kaip išsaugoti draugystę. Kiekvienas džiaugėsi, jog grupėje turi daug draugų. Programuodami robotuką – bitutę ,,Bee-bot”  vaikai važiavo aplankyti savo draugą ir jam pasakyti komplimentą.

Vaikai žaidė siužetinius vaidmeninius žaidimus „Parduotuvė“, „Poliklinika“, „Namai“, „Statybos“, „Kavinė“, kurių metu mokėsi išgirsti, išklausyti kalbantįjį bei paklusti vaidmenų reikalavimams. O komandiniai žaidimai vaikai mokė išlaukti, nepasakinėti, laikytis žaidimo taisyklių bei priimti pralaimėjimą

Projektui baigiantis ugdytiniai vieningai nusprendė, jog geriausiai jaučiasi būdami laimingi, todėl linksmai šoko vaizdo žaidimus Just Dance, deklamavo išmoktą eilėraštį ,,Džiaugsmiukas” ir žadėjo būti draugiški, saugoti save ir kitus.

Žodinė paieška

Teisinė forma-biudžetinė įstaiga;
Duomenys apie juridinį asmenį saugomi ir kaupiami Juridinių asmenų registre.

K. Korsako g. 6A, LT-78359 Šiauliai
Tel. (841) 55 22 27
El.p. eglute@splius.lt

Įstaigos tipas – lopšelis-darželis
Mokomoji kalba – lietuvių
Įm. k. 190529919
Direktorė – Roberta Jankūnienė

Steigėjas

Steigėjas


© 2024 Šiaulių lopšelis-darželis „Eglutė“
NEĮGALIESIEMS