Respublikinės virtualios STEAM LEGO varžybos „Konstruoju kartu su LEGO“

       Vaikai nuolat kažką konstruoja iš LEGO. Konstruktoriai yra viena smagiausių ir lanksčiausių veiklų vaikams, suteikiantys įdomių galimybių dirbti ir kurti, o šis žaidimas yra naudingas ne tik loginio mąstymo vystymuisi, bet ir lavina motorinius, erdvinius, kalbos įgūdžius, moko tartis, spręsti iškilusias problemas.  

          Šiaulių lopšelio-darželio „Eglutė“  ikimokyklinio ugdymo mokytojos V. Tavorienė, A. Kliopkinienė ir I. Skrupskelytė organizavo respublikines virtualias ikimokyklinio ugdymo įstaigų vaikų STEAM LEGO varžybas „Konstruoju kartu su Lego“. Į LEGO varžybas susibūrė trys komandos: Šiaulių r. Kuršėnų lopšelio-darželio „Eglutė“ „Smalsučių“ komanda, vedama ikimokyklinio ugdymo mokytojos Odetos Kadkauskienės, Radviliškio lopšelio-darželio „Eglutė“ „Želmenėlių statybininkų“ komanda su ikimokyklinio ugdymo mokytoja Laimute Vaičiulyte bei Šiaulių lopšelio-darželio „Eglutė“ „Jaunųjų išradėjų“ komanda kartu su ikimokyklinio ugdymo mokytoja Aurelija Kliopkiniene. Varžybų tikslas – sudaryti galimybę plėtotis ikimokyklinio amžiaus vaikų saviraiškai, individualumui, kūrybiškumui bei galimybei įgyvendinti realybėje savo originalias idėjas ir sumanymus LEGO pagalba.

           2023 metų gegužės 23 dieną nuotoliniu būdu, vaizdo konferencijų programoje „ZOOM“, vyko respublikinės virtualios ikimokyklinio ugdymo įstaigų vaikų STEAM LEGO varžybos „Konstruoju kartu su Lego“. Šiaulių lopšelio-darželio „Eglutė“ direktorė Roberta Jankūnienė pasveikino LEGO varžybų dalyvius, palinkėdama mažiesiems inžinieriams geros nuotaikos, originalių idėjų, puikaus laiko su savo šalia esamais draugais ir naujais draugais, matomais ekranuose. Draugiškos LEGO varžybos prasidėjo komandų pasisveikinimais ir prisistatymais. Komandos skandavo pasiruošimo etape susikurtus šūkius, demonstravo komandos pavadinimą atspindinčius meninius plakatus. Varžybų metu komandos įveikė tris rungtis. Pirmojoje rungtyje 5-6 metų ugdytiniai varžėsi, kuri komanda per 5 minutes iš LEGO kaladėlių pastatys aukščiausią ir tvirčiausią bokštą. Bokštų aukščius matavo sprindžiais. Aukščiausią bokštą, net 9-ių sprindžių pavyko pastatyti „Želmenėlių statybininkų“ komandai. Pasidžiaugę vieni kitų bokštais vaikai kibo įgyvendinti antrąją užduotį – sukonstruoti judančią transporto priemonę. Užduočiai įgyvendinti prireikė inžinerinių gebėjimų. Kiekviena komanda, pristatydama savo sukonstruotą transporto priemonę, pasakojo, kokias transporto priemones jie pastatė, skaičiavo, kiek panaudojo ratų, demonstravo, kaip juda. Trečioji užduotis buvo pati sudėtingiausia, komandos per 5 minutes turėjo pastatyti ne tik labirintą, bet ir gebėti saugiai iš jo išvesti LEGO žmogeliuką.

           Varžybų metų komandos išbandė savo inžinerinius, kūrybinius, matematinius gebėjimus konstruodami LEGO konstruktoriais. Bendra veikla  skatino vaikus bendradarbiauti ir bendrautu su bendraamžiais, leido patirti sėkmės džiaugsmą. Draugiškose varžybose visi liko nugalėtojais. Komandos apdovanotos padėkomis. „Smalsučių“ komanda buvo pati smalsiausia, „Želmenėliai statybininkai“ demonstravo puikius statybinius gebėjimus, o „Jaunieji išradėjai“ pasižymėjo išradingumu. 

Žodinė paieška

Teisinė forma-biudžetinė įstaiga;
Duomenys apie juridinį asmenį saugomi ir kaupiami Juridinių asmenų registre.

K. Korsako g. 6A, LT-78359 Šiauliai
Tel. (841) 55 22 27
El.p. eglute@splius.lt

Įstaigos tipas – lopšelis-darželis
Mokomoji kalba – lietuvių
Įm. k. 190529919
Direktorė – Roberta Jankūnienė

Steigėjas

Steigėjas


© 2024 Šiaulių lopšelis-darželis „Eglutė“
NEĮGALIESIEMS