2017 m. ekologinio konkurso „Mano žalioji palangė“ laureatai

Lopšelio-darželio „Eglutė“ “Kleviukų” grupės bendruomenė aktyviai dalyvavo Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro ir Vilniaus universiteto Botanikos sodo organizuotame tęstiniame projekte “Edukacinės erdvės ir gamtos ekspozicijų mokyklos aplinkoje” ekologiniame konkurse „Mano žalioji palangė“. “Kleviukų” grupės vaikai, pedagogai ir ugdytinių tėveliai grupėje ant palangės iš auginamų augalų sukūrė kompoziciją “Stebuklingą senelių daržą”. Šio projekto metu  vaikai lygino sėklas pagal dydį, formą, spalvą, rinkosi ką norės auginti: daržovę ar gėlę. Atliko praktinius darbus – sodino ir laistė, stebėjo ir fiksavo: kada sudygo, kiek paaugo, kada pražydo ir užmezgė vaisių. Gardžiavosi salotomis, krapais ir svogūnų laiškais. Sulaukė šparaginių pupelių derliaus. Stebėjo, kaip agurkai, pomidorai, net morkos užmezgė vaisus. Grožėjosi gvazdikų, saulėgrąžos ir puikiosios gvaizdūnės žiedais. Atšilus orams visus daigus vaikai perkėlė į darželio teritorijoje esantį daržą ir gėlyną.

Šiaulių m. lopšelio-darželio „Eglutė“ „Kleviukų“ grupės palangė “Stebuklingas senelių daržas” tapo 2017 metų ekologinio konkurso „Mano žalioji palangė“ laureate.

“Kleviukų” grupės ugdytiniai ir pedagogės apdovanoti Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro, Vilniaus universiteto Botanikos sodo diplomais, padėkos raštais, Lietuvos respublikos seimo Aplinkos apsaugos komiteto padėka už kūrybingumą ir vaikų mokymą mylėti gamtą, ją puoselėti bei saugoti aplinką, bei gausybe kitų prizų. “Kleviukų” grupės ugdytinių Imanto ir Austėjos šeimos bei pedagogės V. Tavorienė ir A. Marozienė pasinaudojo galimybe pasisvečiuoti Vilniaus universiteto Botanikos sode.

Žodinė paieška

Teisinė forma-biudžetinė įstaiga;
Duomenys apie juridinį asmenį saugomi ir kaupiami Juridinių asmenų registre.

K. Korsako g. 6A, LT-78359 Šiauliai
Tel. (841) 55 22 27
El.p. eglute@splius.lt

Įstaigos tipas – lopšelis-darželis
Mokomoji kalba – lietuvių
Įm. k. 190529919
Direktorė – Roberta Jankūnienė

Steigėjas

Steigėjas


© 2024 Šiaulių lopšelis-darželis „Eglutė“
NEĮGALIESIEMS